Böcker

1995 är året då Kent Wennman och Johan Ohlin får en briljant idé att göra en TV-serie om hur det går till att göra en egen skiva. De presenterar idén för Utbildningsradion och blir genast kallade till ett möte. Under mötet inser Kent och Johan att UR helt missförstått det synopsis som de skickat in och att de två parterna inte pratar om samma sak. Då Kent och Johan pratar om en TV-serie så pratar UR om en bok. Detta grundläggande missförstånd leder till en ganska förvirrade första möteshalvtimme.

Kent och Johan håller dock masken, och när de kommer ut från mötet är de lite vimmelkantiga, och undrar om de överhuvudtaget behärskar språket så bra att de kan skriva en hel bok. Det finns dock ingen återvändo eftersom man under mötet signerat ett riktigt bokförlagsavtal.

Ett års hårt arbete följer och 1996 är boken Musik som levebröd ute i handeln. Boken får ett extremt varmt mottagande. För en gångs skull är alla kritiker överens. Boken blir en succé och blev under 15 år ett standardverk på de flesta av landets utbildningsinstanser. Musiktidningen Sound Affects går längst och utnämner boken till en nutida klassiker.

Boken kom ut i omarbetade upplagor 2000, 2005 samt 2008 och då i samarbete med Per Boysen. Alla upplagor är idag helt slutsålda och läsare, kunder och förlag har tjatat om en ny omarbetning/upplaga. Men eftersom musikbranschen numer utvecklas och förändrades i en otroligt snabb takt beslöt sig Kent för att inte göra några fler omarbetningar. Som han själv brukar säga: ”En ny bok skulle troligtvis vara daterad innan den ens kom ut”.